Σχολή Χορού “Αλίκη Γιαννετάκη” Ηλιάνας Γούμενου
Αναγνωρισμένη από το κράτος

Σχολή Χορού Ηλιάνας Γούμενου

Κλασικό Μπαλέτο – Σύστημα Vaganova

Το κλασικό μπαλέτο ξεκίνησε στην Ιταλία το 15ο αιώνα, ενώ αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία.
Ο κλασικός χορός αποτελεί είδος παραστατικής τέχνης, το οποίο εστιάζει στο ρυθμό και την αρμονία του σώματος και θεωρείται  βάση για όλα τα είδη χορού, αφού προϋποθέτει την κατάκτηση της τεχνικής, του συγχρονισμού των άκρων και της έκφρασης των συναισθημάτων.

Στη σχολή μας διδάσκεται το σύστημα Vaganova της ρωσικής σχολής το οποίο σήμερα είναι και το πιο διαδεδομένο στις Όπερες ανά τον κόσμο.
Η μέθοδος Vaganova συνδύασε το εκλεπτυσμένο στυλ της γαλλικής σχολής, την ομορφιά και αρμονία των κινήσεων της τότε ρωσικής σχολής αλλά και την ισχυρή τεχνική της ιταλικής σχολής , δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα το οποίο στηρίχτηκε στη λογική, με σεβασμό στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Το λογικό και οργανίκο σύστημα διδασκαλίας  της Agripina Vaganova, συμβάλλει στην σωστή ενδυνάμωση των ποδιών και την ανάπτυξη της τεχνικής, ενώ τονίζει την αρμονική και ταυτόχρονα λειτουργική κίνηση των χεριών, συντονίζοντας όλα τα μέλη του σώματος με σκοπό να λειτουργήσουν αρμονικά.

Έρευνες δείχνουν ότι η ενασχόληση με τον χορό επηρεάζει θετικά στην καρδιοαναπνευστική ανάπτυξη, στην νευρομυϊκή, όπως είναι η ευλυγισία, η σωστή στάση του σώματος, αλλά και η μυϊκή δύναμη .Στη σωστή λειτουργία του μεταβολικού συστήματος, στην κινητική, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του αισθητηριακού συστήματος, όπως είναι η ισορροπία, η κιναίσθηση και η ιδιοδεκτικότητα και φυσικά στην ψυχική και πνευματική ανάπτυξη .

Δείτε επίσης
Μπαλέτο Ενηλίκων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ