Σχολή Χορού “Αλίκη Γιαννετάκη” Ηλιάνας Γούμενου
Αναγνωρισμένη από το κράτος

Σχολή Χορού Ηλιάνας Γούμενου

Μουσικοκινητική Αγωγή - Σύστημα Orff

Η μουσικοκινητική αγωγή αφορά στην εισαγωγή στη σπουδή του κλασικού μπαλέτου.

Θεσπίστηκε από τρεις μεγάλους καλλιτέχνες τον E. J. Dalcroze, τον C. Orff και τον Kodaly, συνδυάζει την κίνηση και τη μουσική με τον λόγο, στοιχεία απαραίτητα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, από τα χρόνια της αρχαιότητας  και αποτελεί μορφή βιωματικής μάθησης.

Στην σχολή μας διδάσκεται το Σύστημα Orff.

Το παιδί σε αυτό το μάθημα έρχεται σε επαφή με την έννοια του ρυθμού και αρχίζει να εκτελεί κινήσεις οι οποίες θα το βοηθήσουν στη μετέπειτα ενασχόληση με την τεχνική του κλασικού χορού. Σεβόμενοι απόλυτα την ανατομία του σώματος σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία, μια και το μάθημα αφορά ηλικίες από 3 έως 5 ετών, οι ασκήσεις που πραγματοποιούνται βασίζονται αποκλειστικά στην σωστή ανάπτυξη των οστών και μυών του παιδιού. Στην προσχολική ηλικία ,η κίνηση αποτελεί σημείο αμέριστου ενδιαφέροντος για τα παιδιά, καθώς χρησιμοποιείται ως μέσο για την ανακάλυψη του κόσμου. Η κίνηση βοηθά τους μικρούς μας  μαθητές και μαθήτριες να αναπτύξουν ικανότητες σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές.

Στόχοι της μουσικοκινητικής αγωγής είναι να βοηθήσουν το παιδί να αποκτήσει τον έλεγχο των κινήσεων που εκτελεί και σιγουριά. Αποτελεί μέσο κοινωνικοποίησης και εξέλιξης του ομαδικού πνεύματος, διεγείρει την φαντασία και τη δημιουργικότητα και αναπτύσσει την εκφραστικότητα με σκοπό η κίνηση να αποτελέσει μέσο έκφρασης συναισθημάτων με όλα τα παραπάνω να προκύπτουν μέσω μιας ευχάριστης εκπαιδευτικής προσέγγισης προκαταβάλοντας έτσι το παιδί θετικά απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία .Στο μάθημα αυτό βασικό χαρακτηριστικό είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης θέτοντας γέρα θεμέλια στο χτίσιμο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητάς.

 

Δείτε επίσης
Μπαλέτο Ενηλίκων Προετοιμασία Υποψήφιων για Ανώτερες Σχολές Χορού

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ